Heijmans Vastgoed verkocht in 2019 in totaal 2.128 woningen

Heijmans Vastgoed verkocht vorig jaar 2.128 woningen, waarvan 58% aan particulieren en 42% aan beleggers en woningcorporaties. Zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

In 2018 verkocht Heijmans nog 2.237 woningen. De omzet daalde naar € 459 mln, de onderliggende EBITDA kwam uit op € 26 mln. Volgens Heijmans liet Vastgoed in de tweede helft van 2019 een duidelijk betere performance zien dan in de eerste helft van het jaar.

Onder meer het uitblijven van voldoende nieuwe ontwikkellocaties, vertraging in gunningstrajecten en impact van wijzigende wet- en regelgeving leidden ertoe dat het aanbod achterbleef bij de vraag. Daardoor blijft betaalbaarheid van woningen de komende tijd onder druk staan. De orderportefeuille is eind 2019 met € 454 mln goed gevuld. Ook de verdere pijplijn met projecten ziet er goed uit.

Heijmans behoudt een sterke positie in gebiedsontwikkelingen en transformaties, zowel binnenstedelijk als in de buitengebieden. In 2019 leverde Heijmans een aantal langlopende ontwikkelingen succesvol op, waaronder Fenix I in Rotterdam. Ook is Heijmans gestart met het Havenkwartier in Rotterdam. Van de gemeente Utrecht kreeg Heijmans opdracht om het project Bellevue in Leidsche Rijn te ontwikkelen en realiseren. Dit jaar werd ook een groot deel van het centrumplan bij het project Koningsoord in Berkel-Enschot opgeleverd.

 

img
Redacteur
Profiel