Habion neemt 56 Tilburgse ouderenwoningen over van Mooiland

Woningcorporatie Mooiland heeft het appartementencomplex aan de Kazernehof in Tilburg overgedragen aan collegacorporatie Habion.

Bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. Directeur van Habion Ton de Rond is blij met de verwerving van de woningen: ‘Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij ons bezit uitbreiden in de provincie Noord-Brabant en met name in Tilburg willen we graag investeren.’

Het focusgebied met sociale huurwoningen van Mooiland, dat 22.000 woningen bezit, is Noordoost-Brabant, Gennep, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten haar focusgebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Door deze woningen over te dragen, trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden.

Ideale partij

Habion is met 11.000 woningen gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen en heeft de ambitie om uit te breiden in Noord-Brabant. Dit maakt Habion naar eigen zeggen de ideale partij om het appartementencomplex aan De Kazernehof over te nemen.

Kazernehof bestaat uit 56 huurwoningen in het gereguleerde segment (sociale huur). Het gaat om zelfstandige woningen voor ouderen en er is een ruimte voor ontmoeten die actief wordt gebruikt door de bewoners. Kazernehof ligt tegen het stadscentrum van Tilburg aan. Binnen 500 meter zijn dan ook alle soorten voorzieningen aanwezig die het tot een gewilde locatie maken: van horeca tot supermarkt, van drogist tot kledingwinkels. Ook medische voorzieningen en openbaar vervoer zijn dicht in de buurt.