Groep beleggers koopt kantorencomplex in Den Haag van Garbe

Focus Real Estate en M2D Ontwikkeling hebben in een clubdeal met een aantal particuliere investeerders het kantorencomplex Ypsilonpark in Den Haag van een van de fondsen van Garbe Institutional Capital aangekocht.

Het complex is verkregen na een tenderprocedure. Ypsilonpark bestaat uit een rijksmonumentaal kantoorgebouw uit 1939 dat grotendeels verhuurd is aan EY en uit het Ypsilongebouw, een kantoorgebouw uit de jaren zeventig in de vorm van een Ypsilon.

Het complex ligt aan de Wassenaarseweg 80 naast het park Arendsdorp centraal in de wijk Benoordenhout in Den Haag. Ypsilonpark omvat in totaal circa 27.500 m² kantoorruimte en heeft uitstekende parkeervoorzieningen en bereikbaarheid.

Transformatie

Het rijksmonumentale kantoorgebouw, ooit gebouwd voor de Bataafsche Import Maatschappij, blijft in gebruik als kantoor. Het monument wordt verder verduurzaamd en voor de circa 2600 m² beschikbare kantoorruimte wordt een nieuwe huurder gezocht. Voor het Ypsilongebouw, gaat de nieuwe eigenaar de komende tijd werken aan een ontwikkelplan, dat uitgaat van transformatie naar appartementen. Doelstelling is een duurzaam mixed use-project te realiseren, waarbij hergebruik van de bestaande constructie van het Ypsilongebouw het uitgangspunt zal zijn.

Molsbergen Development zal het ontwikkelmanagement uitvoeren. De aankoop is mede mogelijk gemaakt door een financiering van de Rabobank.

Adviseurs van koper zijn Six Legal, Rechtstaete, DVAN Advocaten, Nijendijk Legal en Van der Stap Notarissen. Het technische due diligence is uitgevoerd door Techniplan, Imwes en Interim Bouwconsult. BarentsKrans en Deloitte traden op als juridisch en fiscaaladviseur namens verkoper. CBRE heeft de transactie namens verkoper begeleid, zowel op technisch als commercieel vlak.