Groene Loper en AMST winnen European Property Award

De Groene Loper heeft voor Nederland de Sustainable Residential Development award van de European Property Award 2020–21 in de wacht gesleept. AMST won de Mixed Use Development Award.

Deze internationaal award wordt dit jaar voor de 27ste keer uitgereikt. De beoordeling vindt plaats door een 80-koppige jury van internationale experts uit de industrie.

Ballast Nedam Development won met De Groene Loper in Maastricht en ziet de award als een bevestiging van de internationale impact die de gebiedsontwikkeling heeft. Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: ‘De Groene Loper in Maastricht laat de noodzaak zien om binnenstedelijk te investeren in leefkwaliteit. Het ombuigen van de uitdagingen van binnenstedelijk infrastructuur naar een kwalitatief hoogwaardig woon-, werk- en leefgebied is een inspiratie voor andere steden zoals Antwerpen, Brussel en zelfs Parijs. Deze gebiedsontwikkeling is een stap voorwaarts in ons uiteindelijke gezamenlijk doel om in 2050 in heel Europa volledig circulaire gebiedsontwikkelingen op te leveren. De Groene Loper Maastricht scoort hoog op inclusiviteit, energieneutrale woningen, circulariteit, architectonische diversiteit, biodiversiteit waarbij de natuur wordt verrijkt en is bovenal innovatief. Het is een internationaal voorbeeld van hoe je extreme vervuiling ombuigt naar een gezonde leefomgeving waar de hele maatschappij voordeel van heeft.’

De Sustainable Residential Development award wordt jaarlijks uitgereikt aan gebiedsontwikkelaars, maar de Groene Loper is tot stand gekomen in een jarenlange samenwerking met overheden, infra- en bouwbedrijven.

AMST
MRP Development won met het nieuwbouwproject AMST de Mixed Use Development Award voor Nederland. In AMST komt een mix van wonen, sociale en commerciële ruimtes, een parkeergarage en een ruime fietsenstalling. Het complex staat tegenover station Amsterdam Amstel en biedt een plek aan mensen van verschillende generaties, onder meer door de 80% middeldure huur.  Bart Meijer, ceo van MRP: ‘We zijn zeer vereerd met de onderscheiding voor AMST. We werken nauw samen met de gemeente Amsterdam om dit nieuwbouwproject mogelijk te maken. Deze duurzame en mixed-use ontwikkeling is een voorbeeld voor toekomstige stedelijke ontwikkelingen. AMST maakt betaalbaar wonen voor middeninkomens in het centrum van Amsterdam mogelijk.’