Green Swan neemt Maxi Toys over van Blokker Holding

Speelgoedwinkelketen Maxi Toys, met winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, wordt overgenomen door Green Swan, dat vorig jaar ook al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us verwierf.

Green Swan neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over, met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector. Het gaat om 170 Maxi Toys winkels, plus 3 webshops in België, Luxemburg en Frankrijk, 9 franchise winkels in Roemenië en 2 in Marokko. Ook het aandeel in de 67 speelgoedwinkels die in Turkije in partnership met Joker worden geëxploiteerd gaat naar Green Swan.

Maxi Toys verwacht dat boekjaar 2018 voldoet aan de financiële verwachtingen en daarmee de duurzaamheid en het potentieel van de speelgoedsector op de Europese markt aantoont.

Blokker Holding verkoopt zijn aandelen in Maxi Toys International SA, met de winkelactiviteiten van Maxi Toys in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland naast de logistieke hub Logitoys.