Goodman realiseert depot voor DPD in Amsterdam

Goodman start binnenkort met de bouw van een nieuw depot voor DPD op de Nieuwe Liede in Amsterdam.

De Nieuwe Liede is voor pakketdienstverlener DPD een strategische locatie om pakketten sneller en efficiënter bij klanten in de regio Groot-Amsterdam te kunnen bezorgen.

Het distributiecentrum zal worden geautomatiseerd om ervoor te zorgen dat de zendingen van verzenders en ontvangers in de regio Groot-Amsterdam efficiënter en sneller worden verwerkt.

DPD (onderdeel van het Franse La Poste) is druk bezig met het moderniseren van het netwerk in Nederland gericht op groei. Vanuit de centrale (inter-)nationale hub’s worden de pakketten herverdeeld over het hele land naar ultramoderne depots, waarvan Amsterdam het eerste is dat op deze manier wordt georganiseerd. DPD gaat een geautomatiseerde sorteermachine in het nieuwe distributiecentrum installeren om de capaciteit fors op te waarderen en verder in te spelen op de groeiende vraag vanuit de markt, waarin de DPD Predict service echt onderscheidend is.

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd door Goodman op vier hectare grond op industrieterrein De Nieuwe Liede op de kruising van de A9 en de A200, nabij Amsterdam. Het logistieke centrum van DPD zal 11.213 m² beslaan, inclusief kantoren, en biedt ruimte om 25 LZV-vrachtwagens en 122 bestelwagens aan te dokken.

Goodman start deze zomer met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Bovendien ontwikkelt Goodman in het tweede deel van 2019 nog eens  twee distributiecentra van totaal 45.000 m² op deze locatie die beschikbaar zijn voor de verhuur.

Kuijs Reinder Kakes adviseerde Goodman bij deze transactie, Inbo was verantwoordelijk voor het ontwerp.