Funda Index: toenemende belangstelling voor nieuwbouwwoningen

De krapte op de woningmarkt leidt tot een toenemende belangstelling voor een nieuwbouwwoning, zo meldt Funda. Zeventig procent van de woningzoekers staat open voor nieuwbouw.

Funda publiceert ieder kwartaal de Funda Index. Het afgelopen kwartaal bleef het aanbod op Funda stabiel, terwijl de interesse in dit aanbod bleef toenemen. Deze krapte in de woningmarkt leidt, aldus de onderzoekers, mogelijk tot een verschuiving. Nieuwbouw wordt een steeds aantrekkelijker alternatief voor wie een stap op de woningmarkt wil zetten.

Van de Nederlandse woningzoekers die geïnteresseerd zijn in nieuwbouw heeft 43% geen bezwaar om langer te wachten. Ook de relatief hogere prijzen lijken de geïnteresseerden voorlopig niet af te schrikken. De voornaamste reden voor deze keuze is duurzaamheid, gevolgd door het feit dat kopers dan niet in een biedingsstrijd terechtkomen.

De kabinetsplannen om jaarlijks veel nieuwe woningen te bouwen, maken nieuwbouw bovendien aantrekkelijker. Ruim een kwart van de woningzoekers geeft aan door deze plannen meer interesse te hebben in nieuwbouw. Dertig procent van de respondenten staat geheel niet open voor nieuwbouw en kiest enkel en alleen voor bestaande woningen, voornamelijk vanwege de karakteristieke bouwstijl. 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen