Fris en de Woonexpert starten samenwerking

Fris en de Woonexpert hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe strategie op het gebied van de nieuwbouwmakelaardij in de Metropoolregio Amsterdam.

In deze nieuwe strategie staat het vroegtijdiger starten van de marketing bij nieuwbouwprojecten en het verkoopproces optimaliseren op basis van woningmarktdata centraal. Door het nieuwbouwproject eerder te vermarkten ontstaat een er een dialoog met toekomstige bewoners. Dat levert bruikbare data op over de woonwensen en het zorgt voor input over het uiteindelijke woonproduct. ‘De afgelopen jaren was het eerder vermarkten van nieuwbouwprojecten niet zo noodzakelijk, omdat de verkopersmarkt bijna alles wel deed verkopen. Ik ben ervan overtuigd dat marketing de komende jaren relevant gaat worden in het bepalen van het commerciële succes van onze opdrachtgevers’, aldus Robert Haagsma, directeur woningmakelaardij bij Fris.

In een markt waarbij in de bestaande bouw nog altijd meer dan 60% wordt overboden is het prijsniveau van een nieuwbouwwoning nooit met 100% zekerheid in beton te gieten. Door hoogwaardig leadmanagement, dynamic pricing, de combinatie van klantdata met woningmarktcijfers en persoonlijk contact met de klant kunnen Fris en de Woonexpert binnen vooraf gecommuniceerde bandbreedte prijzen, de finale pricing overlaten aan de markt. Zo ontstaan er verschillen in typologie, zonligging, balkongrootte etc. die van tevoren niet altijd te adviseren zijn. Het gevolg is een hogere opbrengst en betere verkoopbaarheid, omdat ook potentiële winkeldochters zo tijdig worden gesignaleerd.

De samenwerking bestaat uit de nieuwbouwadviseurs van Fris, Knap Makelaardij en een team specialisten van de Woonexpert.