Fox Global Logistics huurt DC aan de Boyneweg in Rotterdam

DHG heeft een huurovereenkomst gesloten met Fox Global Logistics voor de huur van Smartlog Rotterdam 9 DC1.

Het distributiecentrum wordt gebouwd op een zichtlocatie aan de Boyneweg in Rotterdam en bestaat uit twee DC’s. Het verhuurde DC1 betreft een warehouse van 22.140 m² met 2035 m² mezzanine en 920 m² kantoorruimte.

De bouw is recent gestart en de oplevering zal op 1 juli 2023 plaatsvinden. DHG verwierf eind vorig jaar in het Botlek gebied twee verouderde locaties van C. Steinweg Handelsveem. DHG zag dit als een unieke kans om op deze locaties in het Rotterdamse Botlek gebied twee nieuwe Smartlogs van ruim 100.000 m² te kunnen ontwikkelen, Smartlog Rotterdam 8 aan de Nieuwesluisweg en Smartlog Rotterdam 9 aan de Boyneweg.

Momenteel is DHG in gesprek met diverse kandidaten voor de verhuur van DC2 van Smartlog Rotterdam 9 en voor de DC’s van Smartlog Rotterdam 8, die op 1 december opgeleverd wordt.

Voor logistiek dienstverlener FOX Global Logistics biedt dit nieuwe distributiecentrum weer extra ruimte om de huidige én toekomstige groei op te vangen.

Fox-directeur Norman de Vos: ‘Sinds onze eerste magazijnontwikkeling in januari 2020 van ruim 20.000 m² magazijn gelegen in Berkel en Rodenrijs hebben we nog 2 DC’s kunnen opstarten. Gezien de groei van ons bedrijf werd dit jaar al snel duidelijk dat we nog meer ruimte nodig hebben om aan de vraag te blijven voldoen. Met deze nieuwe ontwikkeling van DHG beheren we straks 80.000 m² aan magazijn ruimte in de regio Rotterdam.’

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het Smartlog-concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 200.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties in heel Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.