Forma koopt HS Building Den Haag

Forma Real Estate Funds heeft de aankoop van het HS gebouw in Den Haag succesvol afgerond.

Forma koopt het gebouw van Monarch Alternative Capital LP. Volgens het Kadaster ligt de koopsom op € 47 mln. Monarch kocht het pand in 2016 voor € 34,1 mln.

HS Building is een hoogwaardig multi-tenant kantoorgebouw gelegen aan Johanna Westerdijkplein 1 in Den Haag Laakhaven Holland Spoor en omvat een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 21,300 m² vvo. Dat is verdeeld over een begane grond en 14 bovenliggende kantoorverdiepingen. Het gebouw is opgeleverd in 2003 en heeft een EPC energielabel A.

HS Building is in 2016 door Monarch aangekocht in een portefeuille en had een bezettingsgraad van minder dan 40%. Monarch heeft, samen met asset manager Spring Real Estate, verschillende gebouwverbeteringen geïmplementeerd en het gebouw tot een bezettingsgraad van 85% weten te verhuren.

In een competitief verkoopproces heeft Forma Fund het gebouw kunnen aankopen voor haar recent opgerichte tweede vastgoedfonds. HS Building is de eerst acquisitie binnen dit fonds en vormt een basis om de rest van het fonds op uit te bouwen. Hier zal Forma zich in de aankomende periode op richten.

Forma Fund is commercieel geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars, juridisch door Dentons en technisch door Arcadis.
Monarch werd commercieel geadviseerd door JLL en juridisch door Loyens & Loeff. Spring Real Estate trad op als asset manager van het gebouw.

Laatste nieuws

Evenementen