Focus levert privékliniek op in Rotterdam

Opnieuw voegt Focus Real Estate een privéklinek toe aan haar beleggingsportefeuille. Een bestaand kantoorpand in het Rotterdamse stadsdeel Kralingen werd getransformeerd tot een kliniek voor Equipe Zorgbedrijven.

Equipe, dat zich voor dit project liet bijstaan door adviesbureau Active Vastgoed, sloot een langdurig huurcontract en heeft inmiddels de nieuwe vestiging in gebruik genomen.

Het aantal privéklinieken in ons land neemt gestaag toe. Cliënten kiezen steeds vaker voor een particuliere kliniek, omdat de kwaliteit van de zorg doorgaans hoger is en lange wachttijden ontbreken. Eén van de grootste spelers op dit zorgterrein is Equipe Zorgbedrijven, een zelfstandige groep van gespecialiseerde klinieken.

Focus herontwikkelde hiervoor circa 6000 m² bvo kantoorruimte aan de KP van der Mandelelaan tot een kliniek, met onder meer vier moderne operatiekamers. Eerder al realiseerde Focus klinieken in onder andere Amsterdam, Eindhoven en Hilversum. De ontwikkelende belegger uit Eindhoven speelt daarmee gericht in op de toenemende belangstelling van beleggers in zorgvastgoed.