Focus herontwikkelt kantoor tot kliniek in Hilversum

Focus Real Esate herontwikkelt een kantoorpand op kantorenpark Arena in Hilversum tot kliniek voor Bergman Clinics.

De kliniek wordt 7750 m² bvo en wordt langjarig verhuurd aan Bergman Clinics.

Bergman Clinics is een door het ministerie van VWS erkende instelling voor medisch specialistische zorg en is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. Op meer dan twintig locaties (o.a. Den Haag, Utrecht, Naarden, Amsterdam, ‘s-Hertogenbosch, Ede, Heerenveen) ontvangt Bergman inmiddels meer dan 80.000 cliënten per jaar.

Focus Real Esate heeft voor dit project een bestaand kantoorpand bij de entree van het kantorenpark Arena aangekocht. De kliniek wordt speciaal ingericht voor het leveren van zeer hoogwaardige en cliëntgerichte medische zorg op het gebied van onder andere bewegingszorg, oogzorg en cosmetische zorg. Het object zal fungeren als poliklinisch centrum met een vijftal OK’s en overnachtingskamers voor 22 cliënten. Deze nieuwe vestiging dient deels ter vervanging van de bestaande programma in de vestigingen van Bergman in Utrecht, Rijswijk, Heerenveen en Bilthoven.

Focus Real Estate is een ontwikkelende belegger, actief in woningbouw, utiliteit en logistiek. Daarnaast is de belegger actief op de retailmarkt in Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.

Met het opbouwen van een portefeuille met privéklinieken speelt Focus in op ontwikkelingen binnen de beleggersmarkt waar zorgvastgoed steeds aantrekkelijker wordt gevonden. Eerder al leverde Focus in Eindhoven en Amsterdam privéklinieken op voor Equipe Zorgbedrijven. Verdere uitbreiding van de portefeuille met particulier zorgvastgoed ligt gezien de marktontwikkelingen in de lijn der verwachtingen.

Bergman laat zich in dit traject adviseren door Activ Vastgoed. Als vaste adviseur van Bergman verzorgd Activ Vastgoed het gehele commerciële en bouwmanagement traject. Activ Vastgoed heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot specialist in zorghuisvesting, zowel binnen de cure als care sector. In de afgelopen jaren bouwde Activ al meer dan 125.000 m² om tot onder andere state-of-the-art klinieken en verpleeghuizen door heel Nederland.

Laatste nieuws

Evenementen