Eigen Haard en Hillen & Roosen tekenen voor 155 woningen in Osdorp Amsterdam

Aan Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West maken 69 woningen plaats voor 155 woningen van woningcorporatie Eigen Haard voor ouderen, stellen en kleine gezinnen.

Hillen & Roosen, ketenpartner van Eigen Haard, voert de sloop en nieuwbouw uit. De werkzaamheden starten naar verwachting eind 2025. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen eind 2027 klaar.

De huidige woningen in deze buurt in Osdorp zijn verouderd en toe aan verbetering. Door de huizen te slopen kunnen er volgens Eigen Haard ruim twee keer zoveel huizen terug worden gebouwd. In totaal komen er 72 sociale huur- en 83 middenhuur appartementen voor ouderen, stellen en kleine gezinnen en een ontmoetingsruimte. In de tuin en ontmoetingsruimte kunnen bewoners elkaar straks ontmoeten en samen activiteiten organiseren.

Bouwen in hout

Het complex bestaat uit twee gebouwen: een hoofdgebouw met 127 appartementen en een losstaand, houten gebouw in de gezamenlijke binnentuin met 28 senioren-appartementen. In de ontwerpfase is, na gesprekken met buurtbewoners, besloten om het losstaande gebouw een kwartslag te draaien. Op die manier krijgt de tuin een open karakter en hebben omwonenden een vrijer uitzicht.

Anke Huntjens, bestuurder bij Eigen Haard, heeft een plek voor ogen waar iedereen zo lang en zo gewoon mogelijk zelfstandig kan wonen. “We willen zorgen voor een fijne, veilige plek die voelt als thuis. Waar mensen elkaar spontaan tegenkomen, een praatje maken, elkaar helpen als dat nodig is. En dat op een prachtige, groene plek. Op loopafstand van de Sloterplas en stadscentrum Osdorpplein.”

Rolof Venema, directeur bij Hillen & Roosen, kijkt uit naar de start van de bouw. “Dit bijzondere complex is het tastbare bewijs van de mooie resultaten van onze ketensamenwerking met Eigen Haard. Voor beide organisaties is biobased bouwen met hout een mooie uitdaging. De kennis die we in dit project opdoen, nemen wij mee in de toekomstige ontwikkeling van onze expertise en ons duurzame modulaire hoogbouwconcept Hoog Over.”

Laatste nieuws

Evenementen