Eerste woningen Bloemendalerpolder opgeleverd

De eerste kopers van nieuwbouwproject Weespersluis kregen vrijdagmiddag 16 november de sleutels van hun woningen in de Bloemendalerpolder.

Gefaseerd zullen 2750 woningen in de wijk Weespersluis worden gerealiseerd door ontwikkelcombinatie GEM Bloemendalerpolder. De komende weken zullen ook de overige woningen van Blauwhoed/Van Wijnen uit de eerste fase worden opgeleverd.

In het voorjaar van 2019 volgen de woningen die zijn ontwikkeld door BPD/Van Erk en de woningen die door AM zijn ontwikkeld. In de loop van 2019 start de verkoop van de volgende Fase van deelplan Lanenrijk.

Gebiedsontwikkeling Weespersluis is een grote gebiedsontwikkeling met veel aandacht voor water en groen. Slechts een derde van de ruimte wordt bebouwd. Ook komen er voorzieningen als een basisschool, sporthal, winkels en horeca in Weespersluis zelf. Weespersluis bestaat uit drie deelgebieden, Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk.

Lanenrijk is het eerste deelgebied van Weespersluis dat in meerdere fases wordt gerealiseerd. Het ligt in de Bloemendalerpolder aan de rand van Weesp, op korte afstand van Amsterdam. Weespersluis is een samenwerking van Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed, BPD Ontwikkeling en Van Wijnen.

De woningen passen qua architectuur bij de historische buitenplaatsen langs de Vecht. Heren 5 Architecten en Mulleners & Mulleners Architecten hebben de woningen ontworpen.