Eerste paal voor zorgkliniek Tergooi door Dura Vermeer en Trebbe

Voor de zorgkliniek naast het nieuwe hoofdgebouw van Tergooi in Hilversum is de eerste paal geslagen.

In dit gebouw – dat nog een definitieve naam krijgt – komen vanaf 2023 de poliklinieken van dermatologie (inclusief Spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met Hand- en Polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC), de Diagnosestudio en kantoren.

In dit gebouw draait het om het welzijn van de patiënten en de medewerkers. Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe zijn vanaf het voorlopig ontwerp betrokken, in samenwerking met bouwpartner De Groot Installaties. Het ontwerp komt van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en adviseur Deerns onder leiding van ABT.

De zorgkliniek is niet van Tergooi zelf: de grond is verkocht aan de Belgische zorgvastgoedinvesteerder Cofinimmo. De zorgkliniek heeft een oppervlakte van bijna 7000 m². Door ruimte te huren en niet al het vastgoed in eigen bezit te houden, kan Tergooi beter inspelen op benodigde ruimte in de toekomst, gezien de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van e-health, nieuwe technieken en behandelingen, thuismonitoring en zorg op afstand.

De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.