Eerste paal voor uitbreiding Campus Diemen Zuid

Aanstaande vrijdag zal de eerste paal voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid officieel worden geslagen.

Van Wijnen is door de Amerikaanse belegger Greystar geselecteerd om als ontwikkelaar en aannemer de uitbreiding van de campus te ontwikkelen en te bouwen. De eerste paal wordt geslagen door burgemeester Erik Boog van gemeente Diemen samen met Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen.

De uitbreiding van de Campus Diemen Zuid betreft 774 appartementen, commerciële ruimtes, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.
Greystar is eigenaar van de bestaande campus, die ontwikkeld is door Snippe Projecten, ... en Van Wijnen, met Ramphastos Investments (Marcel Boekhoorn) als mede-investeerder. Een aantal leegstaande kantoorgebouwen werden getransformeerd tot een studentencomplex met 939 zelfstandige appartementen. Greystar kocht Campus Diemen Zuid in 2015.

Tijdens de Provada eerder dit jaar zetten Van Wijnen en Greystar de handtekening voor het uitbreidingsplan, dat ontworpen is door OZ architecten. Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pas afgestudeerden die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan. Bij de uitbreiding is er veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasserette en een binnentuin, voor de bewoners.

Greystar is woninginvesteerder en assetmanager en is actief in meer dan 130 markten vanuit 20 kantoren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Nederland. Sinds de oprichting in 1993 worden in de VS momenteel meer dan 400.000 appartementen met een hoog voorzieningenniveau beheerd. Het aanbod bevindt zich tussen een hotel met alle service en een meer traditionele woning. 

In Amsterdam transformeert Blauwhoed het leegstaande kantorencomplex Holendrecht Centre voor Greystar tot een campus met 1500 woningen. Verder heeft de belegger ook woningcomplexen in Den Haag (Sigma, 456 woningen) en Rotterdam (Bright 612 appartementen).