Eerste fase Zaanse Helden in Zaandam opgeleverd

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft van Stebru de eerste woningen in fase 1 van het project De Zaanse Helden opgeleverd gekregen.

Het betreft 231 vrije sector huurwoningen en 185 parkeerplaatsen, verdeeld over drie gebouwen. De appartementen zijn 66 tot 108 m² groot, beschikken over twee- of drie kamers en zijn allen voorzien van een ruim terras of balkon.

Het volledige project bestaat uit 10 woongebouwen met 607 woningen (vrije sector huur, sociale huur en koop) en een commerciële ruimte, welke zijn ontwikkeld door Stebru en Focus on Impact. In de 2e fase krijgt Altera nog eens 125 vrije sector huurwoningen en 106 parkeerplaatsen opgeleverd.

Het project kent een lage EPC van 0,2 en is voorzien van PV panelen en een WKO installatie. Op het dak van de parkeergarage (niveau +1) bevindt zich een grote gemeenschappelijke daktuin voor de bewoners. Deze gemeenschappelijke natuurinclusieve (dak)tuin, ontworpen door LOLA Landscape Architects en Deltavormgroep, zorgt voor sociale cohesie en samenhang. Het verbindt het  molenpark, de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar.