Duurzame appartementen in Dronten naar fondsmanager

MICRO-WONEN heeft onlangs 50 duurzame appartementen met 60 parkeerplaatsen verkocht aan fondsmanager Hollandse Huizen. Het betreft woningen in het recent opgeleverde complex De Ferdinand in Dronten. De koopsom bedraagt € 9 mln.

De Ferdinand is in 2021 opgeleverd en ligt in het Hanzekwartier in Dronten, op loopafstand van het NS-station. KPO Planontwikkeling uit Zaanstad heeft de gehele ontwikkeling en realisatie als gedelegeerd ontwikkelaar namens MICRO-WONEN uitgevoerd. Het is een duurzaam (gasloos) complex dat voorzien is van onder meer warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. De meerderheid van de appartementen heeft twee kamers, enkele appartementen bestaan uit drie kamers. De woningen worden grotendeels verhuurd in het sociale huursegment en deels in het middeldure huursegment.

Hollandse Huizen is fondsmanager en gespecialiseerd in het opzetten en langdurig managen van woningbeleggingen voor particuliere beleggers. Het complex De Ferdinand is volledig verhuurd en zal worden ingebracht in Maatschap Hollandse Huizen Dronten, dat is geregistreerd bij de AFM. Hanneke van Betten, partner bij Hollandse Huizen: ‘Deze aankoop past in de strategie van Hollandse Huizen om particuliere beleggers duurzame en solide lange termijn beleggingen te bieden, met een optimaal financieel èn maatschappelijk rendement.’

Capital Value begeleidde de transactie namens MICRO-WONEN B.V. Core Notariaat verzorgde de juridische begeleiding.