Dunavie realiseert 52 appartementen in Katwijk

Aan de Hoorneslaan in Katwijk realiseert Dunavie Oeverpolder, een complex met 52 appartementen.

Huurders van Dunavie die een huurwoning achterlaten krijgen voorrang, wat de doorstroom bevordert. Het op gang brengen van de doorstroom is onderdeel van de afspraken met de gemeente Katwijk en de Stichting Huurderbelangen Duin- en bollenstreek.

Van de 52 woningen worden er 42 verhuurd voor € 619,01 en 10 appartementen voor € 737,14 (exclusief servicekosten). De 42 betaalbare woningen zijn primair gericht op bewoners die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Dunavie levert samen met het nieuwbouwproject aan de Prins Bernhardlaan in de eerste maanden van 2021 bij elkaar 77 nieuwbouwwoningen op.

De nieuwbouwappartementen worden duurzaam en aardgasloos opgeleverd. Elke woning beschikt over 6 zonnepanelen, die op het gezamenlijke dak worden geplaatst. De woningen beschikken elk over een eigen warmtepomp die in de winter de woning verwarmt en in de zomer zorgt voor een koele woning. De omgeving wordt samen met de gemeente vergroend. Zo komt er een wadi op het terrein. Deze aangelegde waterberging vangt regenwater op, waardoor het langzaam weg kan zakken in het grondwater. Eenmaal droog is het een groene grasmat.

Dunavie begint woensdag de inschrijvingen voor de verhuur.