Dunavast en Bolton ontwikkelen 127 woningen op Zuid

Bouwende ontwikkelaar Bolton heeft recent samen met Dunavast een garagebedrijf aan de Cilinderstraat op Rotterdam Zuid verworven. Het doel is daar appartementen te realiseren. 

De locatie is gelegen ten noordoosten van Ahoy en maakt onderdeel uit van het Motorstraatgebied in Rotterdam-Zuid, waarvoor de gemeenteraad recent een ontwikkelvisie heeft opgesteld. Het oude bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een woon-werkgebied.  Het realiseren van groene verblijfsplekken maakt ook onderdeel uit van de ontwikkeling van het gebied.

Onder de naam Dynamoblok gaan Dunavast en Bolton er in de eerste fase  127 huurappartementen en ruim 400m2 commerciële ruimten ontwikkelen. Ook komen er parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Het plan  is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam.  In het verlengde van fase 1 werkt de ontwikkelecombinatie met het hetzelfde ontwikkelteam ook aan de ontwikkeling van fase 2 met daarin een vergelijkbaar woon- en commercieel programma. Dit is op de locatie van zalencentrum Diamond Plaza.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage. De start bouw van Dynamoblok fase 1 is voorzien eind 2024/begin 2025. 

 

 

Laatste nieuws

Evenementen