Driehonderd woningen op Boerenbondterrein in Deurne

Gebiedsontwikkelaar AM onderzoekt met Voergroep Zuid en de gemeente Deurne de mogelijkheden voor de bouw van driehonderd woningen op het Boerenbondterrein.

Volgens de gemeente is er in Deurne een grote behoefte aan nieuwe koop- en huurwoningen. Herontwikkeling van het zogeheten Boerenbondterrein, waar nu nog de Praxis en de Welkoop zijn gevestigd, zou een uitkomst kunnen bieden. Beide retailers moeten dan verplaatst naar elders.  

Het woningaanbod in de plannen van AM bestaat uit circa driehonderd koop- en huurwoningen. Het betreft verschillende typen huizen met twee of drie woonlagen en ook komen er appartementen. De nieuwe woonlocatie krijgt een dorpse sfeer passend bij het karakter van Deurne.

Wethouder Marinus Biemans van Deurne is zich dagelijks bewust van het grote tekort aan woningen in zijn gemeente. “Met woningbouw op deze locatie komt een lang gekoesterde wens tot uitvoering. De gebiedsvisie van AM vormt een startpunt om samen met betrokken partijen te streven naar een breed gedragen plan voor dit stukje Deurne.”

 

img
Redacteur
Profiel