DevCo en VDR bouwen demontabel DC in Groningen

Projectontwikkelaar Devco Real Estate en VDR Bouwgroep starten dinsdag 1 oktober met de bouw van een demontabel distributiecentrum op bedrijventerrein Westpoort in Groningen.

Het pand van 24.500 m² wordt gebouwd op een terrein van 38.635 m² aan de Dublinweg 4. DC Groningen Westpoort wordt daarmee de overbuurman van het Aldi warehouse op het bedrijventerrein. Het nieuwe warehouse is geschikt voor één gebruiker, maar kan ook flexibel opgedeeld worden in twee units met eigen kantoorruimtes. De natuur krijgt volop aandacht op het terrein en de groene omgeving wordt met oog voor flora en fauna ingericht.

Het complex voldoet aan de hoge duurzaamheidseisen voor de Breeam-NL Excellent certificering. De Nexteria bouwformule zorgt ervoor dat het pand aantoonbaar circulair gerealiseerd wordt met een lage CO2-Footprint en een gebouwpaspoort voor de gebruikte materialen krijgt.

VDR Bouwgroep realiseerde vorig jaar het grootste circulaire dc van Nederland in 2023 voor logistiek bedrijf Bleckmann in Almelo. Het complex heeft een vloeroppervlakte van meer dan 45.000 m².

Laatste nieuws

Evenementen