Dependance Naturalis opent in Valley Amsterdam

Het Leidse museum Naturalis krijgt definitief een dependance in woon- en werktoren Valley op de Amsterdams Zuidas.

Valley is recent door projectontwikkelaar EDGE opgeleverd aan RJB Group of Companies, het vastgoedbedrijf van modemiljardair Ronny Rosenbaum. Op 14 februari tekenden deze twee partijen, samen met de inhoudelijke partners van Sapiens, Hogeschool Inholland, Naturalis Biodiversity Center en Vrije Universiteit Amsterdam (VU) de huurovereenkomst voor het nieuwe museum Sapiens.

Lees ook: Edge mikt op de super league

Sapiens moet in de beleving van de initiatiefnemers een werkplaats van het Antropoceen, een museum, en een debatcentrum worden. “Wij willen iedereen, en met name jongeren die zich zorgen maken over de leefbaarheid op onze planeet voor toekomstige generaties, helpen door hun zorgen zichtbaar te maken, door kennis te delen, en door mee te denken welke oplossingen we samen kunnen vinden voor een duurzame toekomst”, aldus algemeen directeur Edwin van Huis van Naturalis Biodiversity Center.

Het museum zou oorspronkelijk al in 2021 haar deuren openen maar was nog op zoek naar sponsoren. Nu deze klaarblijkelijk gevonden zijn, gaat Sapiens naar verwachting in het voorjaar van 2023 daadwerkelijk van start.