Den Haag staat te springen om een goede toekomstvisie

Vastgoedprofessionals pleitten tijdens een symposium voor een toekomstvisie voor de hele stad Den Haag.

Tijdens het symposium Den Haag – Back to the Future gingen vastgoedprofessionals en overheid in op de vraag: hoe zal Den Haag er in 2050 uitzien? Onder leiding van dagvoorzitter en journalist Eva de Valk en tafelheer Marnix van Delft, vicevoorzitter Stichting Wonen in Den Haag, werd deze vraag aan de hand van de belangrijkste ontwikkelingen en trends bediscussieerd.

Met presentaties en inzichten van de Haagse wethouder Stadsontwikkeling Anne Mulder, trendwatcher Freija van Duijne, expert Stedenbouw Eit Hasker, urban planner Caroline Bos en stedenbouwkundige Daan Zandbelt werd het publiek meegenomen in de belangrijkste ontwikkelingen van de stad. Welke kansen en bedreigingen bieden deze ontwikkelingen ons? Wat zijn die trends en hoe beïnvloeden deze het wonen en samenleven in Den Haag? Welke kansen liggen er voor Den Haag?

De verschillende sprekers waren het eens over het belang van een goede visie. Goede visies van Deetman en Dudok hebben in het verleden succesvol richting gegeven aan de ontwikkeling van Den Haag. Ook nu zijn de opgaven voor Den Haag groot. Daan Zandbelt presenteerde een inspirerende visie voor het CID, maar een toekomstvisie voor de hele stad ontbreekt nog. Daar ligt een grote kans voor Den Haag. ‘Niets zo praktisch als een goede visie!’, aldus Marnix van Delft.

Tijdens het symposium werd ook de winnaar van de Haagse Woonprijs bekendgemaakt. Het project Hoog Lindoduin van Vestia, Bam Wonen en architect Jan Splinter is het winnende project met de grootste kwaliteitsimpuls op het gebied van wonen én impact op de omgeving. Linda Schalkwijk heeft namens Vestia de prijs in ontvangst genomen. De prijs is een papieren kunstwerk waarin de Haagse kunstenares  Vera van Wolferen op bijzondere wijze een aantal Haagse iconische gebouwen heeft verwerkt.

Stichting Wonen in Den Haag
De Stichting Wonen in Den Haag is een samenwerkingsverband van 30 professionele partijen die dagelijks actief zijn in de Haagse woningmarkt. Met de jaarlijks uitreiking van de Haagse Woonprijs wil de stichting een goed woon- en leefklimaat bevorderen. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury.

Laatste nieuws

Evenementen