Delta en Reggeborgh bundelen krachten op de Duitse markt

Delta Immobilienentwicklung Deutschland, onderdeel van Delta Development Group, en Reggeborgh Vastgoed gaan samenwerken op de Duitse vastgoedmarkt.

Delta Immobilienentwicklung Deutschland, onderdeel van Delta Development Group, en Reggeborgh Vastgoed gaan samenwerken op de Duitse vastgoedmarkt.

Delta heeft zich de afgelopen jaren met name gespecialiseerd in duurzame gebiedsontwikkeling en is al een aantal jaren op de Duitse markt actief. Reggeborgh is sinds lange tijd actief op de Duitse markt op het gebied van beleggingen, projectontwikkeling, bouw en het beheer van vastgoed.

Bij Reggeborgh lag de focus in Duitsland de laatste jaren met name op de woningmarkt. De focus van de nieuwe joint venture, Delta Projektentwicklung & Management GmbH, komt te liggen op duurzame ontwikkeling van commercieel vastgoed waarbij de Circular Economy denkwijze en het cradle to cradle-gedachtegoed van de Amerikaanse architect William McDonough en Duitse chemicus Michael Braungart centraal staan. De activiteiten lopen van acquisitie tot realisatie van projecten.

In Nederland wordt al langere tijd nauw samengewerkt op diverse projecten, waaronder Park 20|20 nabij Amsterdam en Fokker Logistics Park bij Schiphol. ‘Afgelopen jaar hebben wij in Duitsland met elkaar diverse projecten succesvol uitgevoerd. De combinatie van expertise op het gebied van duurzaam ontwikkelen, kennis van de Duitse markt, en een slagvaardige instelling en betrouwbaarheid vormen een goede basis om als één organisatie verder te gaan en deze samenwerking te formaliseren. We zien voldoende mogelijkheden om met deze combinatie de groei van duurzame vastgoedontwikkeling in Duitsland te stimuleren’, aldus Edwin Meijerink, directeur van Delta Immobilienentwicklung, die de dagelijkse leiding van de nieuwe joint venture op zich zal nemen.