Delin Property koopt logistieke faciliteit in Roosendaal

Delin Property heeft namens haar Delin Property Dutch Core + Logistics Fund (‘The Dutch Fund’) een logistiek complex gekocht in Roosendaal.

Het nieuw gebouwde pand van 23.900 m² is volledig verhuurd aan Ahold, een van ’s werelds grootste foodretail groepen. Delin heeft onlangs haar Dutch Fund gelanceerd, dat is gestart met een portefeuille van acht vaste activa met een waarde van meer dan € 300 mln.

Het 10-jarige closed-end fonds heeft de steun gekregen van verschillende toonaangevende institutionele beleggers, die actief zijn in de DACH-regio. Het mikt op € 250 mln tot € 300 mln aan eigen vermogen en streeft naar een cash-on-cash-rendement van 5% voor zijn investeerders.

Logistiek park Borchwerf II
Het nieuwe, ultramoderne logistieke object bevindt zich op het logistieke park Borchwerf II in Roosendaal in Noord-Brabant. Roosendaal is een gevestigde logistieke locatie en heeft een strategische ligging midden in de Rotterdam-Breda-Antwerpen Driehoek. De stad ligt in een fijnmazig netwerk van snelwegen A58 en A17 en heeft daardoor belangrijke vervoersverbindingen tussen de Randstad en over de landsgrens.

In een reactie op de aankondigingen van vandaag zei ceo Rob Reiskin van Delin Property: ‘Het pand van Ahold in Roosendaal past volledig binnen het investeringsmandaat van ons Dutch Fund, aangezien het nieuw gebouwd is op basis van hoge eisen. Zo is het voor 10 jaar verhuurd aan een bedrijf met een uitstekende reputatie en is het gelegen binnen een van de logistieke topmarkten van Nederland. Wij zijn dan ook van mening dat deze investering een uitstekende aanvulling zal zijn op de portefeuille van het Dutch Fund.’