De Ster in Rotterdam wordt woontoren

Kantoorgebouw De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam wordt herontwikkeld tot een woontoren met 160 woningen en voorzieningen in de plint.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter start begin volgend jaar als gedelegeerd ontwikkelaar in opdracht van en in samenwerking met Profound Asset Management met de herontwikkeling.

De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige project in de buurt van intercitystation Rotterdam Alexander. Het bestaande gebouw blijft behouden en wordt getransformeerd naar een duurzame woontoren. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons. In totaal levert de herontwikkeling, als deze aan het eind van de zomer van 2022 afgerond is, 15.000 m² nieuwe woonruimte op en 1000 m² voorzieningen op de begane grond, die een impuls moeten geven aan het gebied.

De herontwikkeling van gebouw De Ster draagt bij aan de transformatie van het gebied Rotterdam Alexander van een anoniem en monotoon gebied naar een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties.

Voor het ontwerp tekende het internationaal opererende architectenbureau Mecanoo uit Delft, bekend van onder meer de bibliotheek van de TU Delft. Op dit moment is het bureau betrokken bij de verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

De Ster is in 1992 gebouwd als kantoorgebouw, op loopafstand van het uitgebreide winkelcentrum Alexandrium. Behalve winkels biedt de directe omgeving ook voldoende horeca. Het gebouw is met de auto goed bereikbaar, want de op- en afritten van de A20 liggen op enkele minuten rijden. Doordat De Ster direct naast het onlangs vernieuwde intercity- en metrostation Rotterdam Alexander ligt, is het gebouw goed bereikbaar met het openbaar vervoer.