DB Schenker betrekt nieuw warehouse van 8500 m2

DB Schenker heeft zijn nieuwe warehouse DC3D op Prologis Fokker Logistics Park in Oude Meer, nabij Schiphol, geopend, Met dit luchtvracht-crossdockwarehouse van 8.500 vierkante meter verdubbelt de logistieke dienstverlener zijn capaciteit.

Het nieuwe warehouse ligt naast het bestaande pand dat DB Schenker al meer dan 15 jaar huurt. Het volledig elektrische gebouw -zonder gasaansluiting- heeft een Breeam ‘Very Good’ certificatie gekregen. Met de oplevering is het Prologis Fokker Logistics Park volledig herontwikkeld en bezet.

De bouw van het luchtvracht-crossdockwarehouse is in maart vorig jaar begonnen. Door nauwe samenwerking tussen DB Schenker en Prologis, is het gebouw volledig op maat gemaakt om aan de eisen van de logistieke dienstverlener te voldoen. De totale oppervlakte van het DB Schenker-warehouse bedraagt nu 16.800 vierkante meter en de nieuwe locatie voorziet in faciliteiten voor luchtvracht, zoals opbouw-/afbraakstations en Unit Load Device (ULD)-rollerbanen. Ook het hoogwaardig afgewerkte kantoor is geheel in afstemming met DB Schenker en de architect ontwikkeld.

Het Prologis Fokker Logistics Park, vroeger het fabrieksterrein van vliegtuigfabrikant Fokker, biedt onderdak aan veel internationale bedrijven voor wie vooral de strategische ligging pal naast Schiphol van cruciaal belang is.

Foto, vlnr: Tom Lauwerens, Real Estate Manager en Head of Facilities DB Schenker Benelux; Martijn Kuijken, Head of Development Management Benelux; Robert Bartels, Branch Director Air Freight DB Schenker Amsterdam en Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director