Credit Linked Beheer koopt 225 woningen van Ballast

Ballast Nedam Development en Credit Linked Beheer tekenen koopovereenkomst voor energieneutrale 225 woningen in Gezondheidspark Dordrecht

Gezondheidspark Dordrecht is een gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam Development waar een levendig woongebied met 720 duurzame appartementen ontwikkeld wordt. Deze 225 woningen maken deel uit van de eerste ontwikkelfase met circa 300 appartementen en een levendige plint aan de voetgangersverbinding tussen het ziekenhuis en het sportcomplex.

Zowel het stedenbouwkundige plan als de appartementengebouwen zijn door Rijnboutt Architecten uit Amsterdam ontworpen. Het gebied zal groen worden ingericht met daarbij speciale aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit en de invloed daarvan op de mens.

Volgend jaar start de bouw van de eerste fase met ongeveer 300 woningen tussen het ziekenhuis en de sportfaciliteiten. Het programma bevat sociale, middeldure en vrijesectorhuurappartementen. Daarna volgt de ontwikkeling van de volgende fases ter plaatse van de huidige parkeerplaatsen aan de zijde van de Overkampweg. Credit Linked Beheer voorziet met 225 appartementen in de eerste fase in de woonbehoefte van een brede doelgroep. 

Alle appartementen van Credit Linked Beheer zijn energieneutraal met een BENG-2 indicator van nul. Het energielabel is daarmee A++++. Door opwekking van hernieuwbare energie en het beperken van primaire fossiele brandstoffen is dit mogelijk. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming voor extra comfort en aangesloten op het stadswarmtenet. Om de duurzaamheidsambitie mogelijk te maken en een groencertificaat te kunnen verkrijgen wordt er onder andere gebruik gemaakt van FSC hout. Duurzaamheid binnen het plan is meetbaar door middel van een GPR-waarde van gemiddeld 8.

In de bouwblokken worden gezamenlijke (dak)tuinen opgenomen. Aan de achterzijde van het appartementencomplex van de eerste fase is een groene binnentuin ontworpen.