Cortese Capital verwerft gezondheidscentrum in Rotterdam

Cortese Capital Management heeft een gezondheidscentrum aangekocht ten behoeve van haar vastgoedfonds Cortese HealthCare VI.

Verkoper van het pand is de ontwikkelaar LPM Development. Het pand aan de Herenwaard 30-40 in Rotterdam omvat ruim 2600 m² verhuurbare vloeroppervlakte. Op dit moment is circa de helft langjarig verhuurd aan een oogkliniek en de andere helft is bestemd voor een nieuw eerstelijnsgezondheidscentrum. In de komende maanden zal hier invulling worden aangegeven en zullen diverse zorgpartijen gehuisvest worden in dit nieuwe centrum.

Rémy Voskamp, oprichter van Cortese Capital: ‘De vraag van onze beleggers naar onze zorgproducten blijft ook onverminderd groot en wij zullen blijven investeren in zorgvastgoed. Ook komend jaar verwachten wij een forse groei in ons investeringsvolume.’ In komende jaren wil Cortese voor haar beleggers blijven investeren, de verwachting is dat de komende jaren hier meer dan 100 miljoen euro beschikbaar voor is

Cortese houdt zich al ruim tien jaar bezig met het initiëren, structureren en beheren van vastgoedfondsen die direct beleggen in duurzame en langjarig verhuurde objecten in Nederland met de focus op eerstelijnszorg. Cortese HealthCare VI is inmiddels het zesde zorgvastgoedfonds dat in de afgelopen drie jaar succes is afgesloten.

Triatact Zorgadviseurs zal dit zorgcentrum, net als de overige beleggingspanden van Cortese, in beheer nemen.

In dit aankoopproces heeft Cortese samengewerkt met Westerdok Notariaat en Triatact Zorgadviseurs.