Corendon en Marriott gaan samenwerken

Hotelketens Corendon Hotels & Resorts en Marriott International gaan samenwerken via een franchiseovereenkomst voor vijf hotels in Nederland.

In totaal bieden deze vijf hotels bijna 1000 hotelkamers in en rond Amsterdam. Met deze samenwerking verwacht Corendon de zichtbaarheid van zijn hotels te verbeteren. De nieuwe hotels gaan deel uitmaken van de Marriott International’s loyaliteitsprogramma Marriott Bonvoy. 

De vijf hotels zullen worden geëxploiteerd onder vier verschillende Marriott-merken: Autograph, Collection, Tribute Portfolio, Residence Inn by Marriott en Fairfield by Marriott.  The College Hotel Amsterdam is als eerste aan de beurt en gaat aan het begin deze zomer verder onder vlag van Autograph Collection. Begin 2023 wordt het Corendon City Hotel na de geplande renovatiewerkzaamheden geopend onder het merk Tribute Portfolio.

Het Corendon Village-complex in Badhoevedorp bestaat uit drie hotels en gaat volgend jaar ook verder als onderdeel van Marriott. Het Corendon Plaza Amsterdam Schiphol Airport Hotel zal in Q2 onderdeel worden van het Tribute Portfolio. De twee andere hotels worden een Residence Inn en een Fairfield by Marriott.

Colliers adviseerde bij deze onderhandeling Corendon Hotels & Resorts.