Continental Car Parks realiseert parkeergebouw en commerciële ruimten BinnenDok Amsterdam

Continental Car Parks heeft een realisatieovereenkomst gesloten met BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed voor een parkeergebouw en commerciële ruimten op de NDSM-werf in Amsterdam.

Het parkeergebouw is gekocht door Catella Parken Europa, vertegenwoordigd door Orange Investment Managers. De parkeergarage wordt gehuurd door APCOA Parking Nederland.

Project BinnenDok op de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord, bestaat uit vier karakteristieke gebouwen waarvan twee woongebouwen, een kantoorgebouw, een parkeergebouw en commerciële voorzieningen.

Het parkeergebouw van in totaal 18.000 m² krijgt de functie van openbare parkeergarage voor de buurt, een fietsenstalling voor bewoners, commerciële ruimten in de plint en een daktuin. Met zes parkeerlagen telt de parkeergarage straks 525 parkeerplaatsen. De daktuin wordt gebruikt als recreatieruimte voor bewoners.

Op het dak van het parkeergebouw komen tevens PV-panelen, die de stroomvoorziening van de gebouwen verzorgen.

Parkeergebouw BinnenDok is ontwikkeld in samenwerking met BMB ontwikkeling, Reggeborgh Vastgoed, heren 5 architecten, JVZ Ingenieurs, DWA Adviseurs en Nieman Raadgevend Adviseurs. Barticipation Parkeeradvies maakt namens de opdrachtgever deel uit van het bouwteam. Het ontwerp van het gebouw met haar ‘gouden’ aluminium strekmetalengevel past bij het industriële verleden van de scheepswerf.

Kondor Wessels Amsterdam start deze maand met de realisatie van woontoren BinnenDok. Na het gereedkomen van de ruwbouw in de tweede helft van 2022, start Continental Car Parks met de realisatie van de parkeergarage. BinnenDok wordt in de loop van 2023 opgeleverd.