Cofinimmo verwerft zorgcomplex Residentie Moermont in Bergen op Zoom

De groep Cofinimmo heeft het zorgcomplex ‘Residentie Moermont’ in Bergen op Zoom verworven voor €46 miljoen via dochteronderneming Superstone 2.

Residentie Moermont ligt aan de rand van Bergen op Zoom, in de nabijheid van buurtwinkels en parken. Het gebouw dateert van 2010 en geniet een energielabel A. Het biedt meer dan 220 zorgeenheden, verspreid over een bovengrondse oppervlakte van meer dan 16.000 m². Het betreft een flexibele herindeelbare constructie die verwarmd wordt met een warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO).

Het gebouw is verhuurd aan Stichting tanteLouise via een ‘dubbel netto’ overeenkomst met een resterende looptijd van 14 jaar. De huurprijs wordt geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

Stichting tanteLouise heeft 17 woonzorglocaties in de regio West-Brabant.

Centraal in het gebouw bevinden zich onder meer ook een restaurant, een kapsalon, een kleine winkel, een internetcafé en een bioscoop. In het intramuraal zorgcomplex wordt zorg kleinschalig en persoonlijk geboden met name aan ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond. Bovendien is er eveneens dagopvang voorzien.