Certitudo koopt voor € 55 mln winkelcentrum Binnenhof en Entrepotgebouw

Certitudo Capital heeft het wijkwinkelcentrum Binnenhof en het monumentale Entrepotgebouw gekocht voor een koopsom van € 55 mln.

Beide retailobjecten staan in Rotterdam. Met de aankoop laat Certitudo Capital zien ondanks de coronacrisis te geloven in de kracht van winkelcentra.

Het Entrepotgebouw
Het monumentale Entrepotgebouw – voorheen ‘De Vijf Werelddelen’ was ooit het modernste pakhuis ter wereld. Nu is het een hippe verzamelplaats voor entrepreneurs, horeca-ondernemers en retailers. Door een succesvolle herontwikkeling is Kop van Zuid-Entrepot omgetoverd tot een sfeervolle woon-, werk- en cultuurwijk die het noorden en zuiden van Rotterdam verbindt. Huurders zijn onder meer supermarktformule Jumbo, sportschool BasicFit, co-working concept De Stadstuin en een diversiteit aan horecagelegenheden. Voor de deur liggen een levendige boulevard en een jachthaven.

Wijkwinkelcentrum Binnenhof
Binnenhof is een winkelcentrum van 12.000 m² met drie supermarktformules (Lidl, Plus en Aldi) in de dichtbevolkte stadswijk Ommoord. Het winkelcentrum wordt mogelijk uitgebreid met twee woontorens, waardoor ruimte ontstaat voor 375 woningen. Door de metrages aan commerciële ruimte terug te dringen, ontstaat een nieuwe balans tussen retail en residentiële ruimte en is het wijkwinkelcentrum klaar voor de toekomst.

Deze herontwikkeling past zodoende volledig binnen het Residential for Retail-concept van Certitudo: de sleutel tot succes voor winkelcentra is om het eendimensionale winkelbeeld te doorbreken – niet door het louter toevoegen van horeca maar door op gebiedsniveau te werken aan de juiste mix van winkelen, horeca, wonen en leisure.