Certitudo koopt portefeuille Bossche binnenstad

Certitudo Capital heeft diverse panden verworven in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch.

De portefeuille, genaamd de Bossche Iconen, zal door Certitudo Capital gestructureerd worden als een langetermijnbelegging. De panden zijn onderdeel van de aankoop van de VDG-portefeuille.

De twaalf Bossche Iconen zijn panden met unieke verhalen, uiteenlopende functies en bouwstijlen uit diverse periodes. Zo heeft De Roodenburg aan de Markt 73 op de begane grond een vestiging van Hunkemöller en daarboven zeven appartementen. In het monumentale pand aan de Stationsweg 2-4 is hotel Bossche Suites gevestigd en in de Hooge Steenweg 34 een vestiging van Bagels & Beans.

De Van Deursen Group over de verkoop van de portefeuille: ‘Deze verkoop is onderdeel van de strategie van de Van Deursen Group om de winkelportefeuille deels af te bouwen om zodoende meer focus te kunnen leggen op het ontwikkelen van binnenstedelijk wonen en werken.’

Bosschenaren zijn trots op ’s-Hertogenbosch: een van de oudste en best bewaarde middeleeuwse steden van Nederland. Met deze aankoop wil Certitudo Capital het historische erfgoed koesteren voor toekomstige generaties.

De portefeuille bestaat uit:
Fonteinstraat 5-7
Hinthamerstraat 51
Hinthamerstraat 81
Hooge Steenweg 34 & Visstraat 2
Kerkstraat 44
Markt 13
Markt 73, Marktstraat 1-3
Ridderstraat 1-3
Schapenmarkt 20–22
Schapenmarkt 8
Stationsweg 2-4
Visstraat 6,8