Certitudo Capital krijgt vergunning voor 561 huurwoningen in Amstel III

Certitudo Capital heeft de omgevingsvergunning verkregen voor project `&Amsterdam’: 561 huurwoningen en 1.000 m2 voorzieningen in woon- en werkgebied Amstel III.

De prognose is om eind 2023 te starten met de bouw en het volledige project in 2026 op te leveren. &Amsterdam is gelegen aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16 en grenst daarmee direct aan het Hondsrugpark. Het centrale stadspark van Amstel III wordt gerealiseerd aan de Hondsrusgweg en is 700 meter lang. De 561 huurwoningen van &Amsterdam variëren van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- een vierkamerappartementen met oppervlaktes van ca. 31 m2 tot 120 m2. De woningen zijn voorzien van een privé buitenruimte of gezamenlijke binnentuin.

Arno van den Thillart, directeur Projectontwikkeling Certitudo Capital: “Wij werken intensief samen met zowel andere projectontwikkelaars als gemeente Amsterdam om aan de gebiedstransformatie Amstel III invulling te geven. Het verkrijgen van deze omgevingsvergunning is een belangrijke mijlpaal. De komende maanden werken we hard aan het voorbereiden van de daadwerkelijke start van de bouw van dit project.”