Catella koopt 240 appartementen in Nieuwegein

Catella Real Estate AG (CREAG) heeft met behulp van Catella Investment Management Benelux (CIMB) appartementen gekocht in Nieuwegein.

De overname is een forward funding overeenkomst met Fresch Real Estate namens het Catella Sarasin Sustainable Properties – European Cities Fund.

Het gebouw van 14.873 m², gelegen aan de Weverstede 31-59 in Nieuwegein bestaat uit twee woonblokken met 240 appartementen, 480 fietsplekken en 72 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage (waarvan 12 beschikbaar voor autodelen).

De appartementen variëren in grootte van 45 m² tot 90 m², waarvan het merendeel tussen de 50 en 65 m² is. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte (balkon of loggia) en er is een daktuin beschikbaar voor de bewoners.

Het pand voldoet aan hoge duurzaamheidseisen, met een gemiddelde GPR-score van 8,0 in combinatie met een EPC van 0,38, wat overeenkomt met energielabel A+++. Het project zal tevens een BREEAM-certificaat behalen.

De bouw start in januari 2022 en de oplevering van het gebouw wordt verwacht in juli 2024. Brecheisen Makelaars bemiddelde aan de verkoopzijde van de deal, waarbij KPMG adviseerde over belastingen, Osborne Clarke over juridische zaken, Savills over de markt en PVM over technische zaken.

Sarasin Sustainable Properties – European Cities is een open-end vastgoedfonds van Catella Real Estate AG, München, in samenwerking met Bank J. Safra Sarasin in Zwitserland. Het fonds komt de behoeften van institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland tegemoet. Het fonds belegt minimaal 75% in commercieel vastgoed gericht op kantoren en winkels. Het aandeel woningen is maximaal 25%. Elk gebouw moet voldoen aan de duurzaamheidsnormen van de Bank J. Safra Sarasin.