Catella Real Estate voegt complex Asterlo in Rotterdam toe aan Sarasin-fonds

De in München gevestigde vastgoedbelegger Catella Real Estate AG (CREAG) heeft een zojuiste opgeleverde residentiële ontwikkeling in Rotterdam toegevoegd aan de portefeuille van Sarasin Sustainable Properties - European Cities.

Dit fonds van inmiddels meer dan € 500 mln beheert Catella samen met de in Bazel gevestigde Bank J. Safra Sarasin AG.

De zeven verdiepingen tellende Asterlo-toren, voltooid door bouwgroep Ten Brinke, bestaat uit 51 huurappartementen in het middensegment en is gelegen in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. Catella heeft de Asterlo-ontwikkeling in juli 2018 overgenomen van Ten Brinke als onderdeel van een voorgefinancierde transactie.

De Asterlo-toren heeft naast appartementen ook een winkelruimte van 2500 m² op de begane grond die verhuurd wordt aan Albert Heijn, slijterij Gall & Gall en drogisterij Kruidvat. Op het bedrijfspand bevindt zich een parkeerterrein voor bewoners, terwijl winkelbezoekers toegang hebben tot een nieuwe, onlangs verplaatste parkeerplaats nabij het gebouw. In totaal beslaat de Asterlo-toren 6700 m².

Het voltooide project werd officieel opgeleverd op 1 mei 2020. CREAG werd geadviseerd bij de overname door Catella Investment Management Benelux, een dochteronderneming van Catella Real Estate AG gevestigd in Maastricht, die het vermogensbeheer van het onroerend goed overneemt.

Een kwart van het vermogen onder beheer van het Sarasin Sustainable Properties Fund wordt namens institutionele beleggers uit Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland in huurwoningen belegd. Alle activa in de portefeuille moeten voldoen aan de duurzaamheidsnormen van Bank Sarasin, een toonaangevende duurzame private bank in Zwitserland.