Catella IM Benelux koopt woningcomplexen in Nieuwegein, Dordrecht en Rijswijk

Catella IM Benelux heeft voor € 52 mln drie woonprojecten in Nieuwegein, Dordrecht en Rijswijk gekocht van Bouwhuis Groep. 

Alle drie de panden bevinden zich in steden met een gunstige demografie en goede verbindingen, aldus Catella. Het complex aan de Marconibaan 5-55 in de wijk Plettenburg in Nieuwegein is een voormalig kantoorgebouw. Het bestaat uit twee gebouwen met 141 appartementen, 181 parkeerplekken en 53 opslagruimtes. De ontwikkelaar verwacht veel belangstelling van young professionals, starters en studenten. Catella betaalde namens het Catella Dutch Residential Fund II € 24 mln. De oplevering van het project staat gepland voor de tweede helft van 2020.

Ook heeft het Benelux-team van Catella voor € 22 mln een nog te transformeren pand aan de Dr. H. Colijnlaan in Rijswijk (ZH) aangekocht. Het gebouw wordt herontwikkeld naar 111 tweekamerappartementen en 17 studio's (totaal 5.556 m2), inclusief 128 parkeerplaatsen en 36 opslagruimtes. Een deel van de woningen zal worden aangeboden in de sociale huursector.

Verder is voor € 5,8 mln een gebouw van 2.500 m2 aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht van Bouwhuis overgenomen. Het gebouw heeft naast 19 appartementen een mix van functies, waaronder kantoren, winkels en horeca. De kantoorruimte is langjarig verhuurd aan ING.

De aankopen zijn in lijn met de strategie om de aanwezigheid in sub-segmenten van de residentiele markt uit te breiden. "In Nederland is onder young professionals, starters en studenten veel vraag naar hoogwaardige, betaalbare woonruimte, maar het aanbod is schaars. Met deze investeringen kunnen we het tekort aan huisvesting verminderen", zo verklaart algemeen-directeur Voas Brouns. CMS voerde de juridische en fiscale due dilligence uit voor alle drie projecten. 

img
Redacteur
Profiel