Catella CER III-fonds koopt deel van Park Rijnhuizen in Nieuwegein

Het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management (CRIM) heeft vier kantoorgebouwen van Park Rijnhuizen gekocht voor € 30 miljoen en transformeert die naar woningen.

De aankoop maakt deel uit van een besteding van het fonds van in totaal € 90 miljoen. Naast de objecten in Nieuwegein koopt het fonds twee appartementencomplexen in Wenen. De aankopen zijn gedaan namens het Catella European Residential Fund III (CER III).

Het Nederlandse project is gelegen op de Edisonbaan in Nieuwegein, ten zuiden van Utrecht. Park Rijnhuizen bestaat uit negen kantoorgebouwen, waarvan CER III er vier heeft gekocht, die zullen worden getransformeerd in twee- tot vierkamerappartementen, elk met een eigen parkeerplaats. De gemiddelde grootte van elke woning is 62 m². In totaal biedt het project 6958 m² woonoppervlak en 140 m² commerciële ruimte, bestaande uit kantoor- en recreatieruimte.

De ontwikkeling zal een A+ energielabel behalen, waarmee het zal voldoen aan de Nederlandse wetgeving die in 2030 van kracht wordt. De ontwikkeling is onderdeel van het ‘Edelwonenconcept, waarbij de totale ontwikkeling, verhuur, oplevering en het vastgoedbeheer worden uitgevoerd door Edelwonen en geleverd door de BouwhuisGroep.

CER III richt zich op betaalbare woningen en subsegmenten van de woningmarkt die met tekorten kampen en heeft in de zomer van dit jaar met succes €180 miljoen aan extra middelen aangetrokken. Het fonds maakt deel uit van het Catella Residential beleggingsplatform, met €4,4 miljard aan vermogen onder beheer de grootste grensoverschrijdende belegger in deze vastgoedsector in Europa.