Brabantse bouwer Byldis failliet verklaard

Na eerder uitstel van betaling is bouwbedrijf Byldis uit Veldhoven failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. Het bedrijf verkeerde al langere tijd in financiële nood.

Looopings, een nieuwsite over attractieparken komt met het nieuws naar buiten. Eén van de meest prominente projecten waar Byldis op dit moment aan werkt, is namelijk het Efteling Grand Hotel bij het gelijknamige attractiepark in Kaatsheuvel. Byldis was de ontwerper van het hotel en de belangrijkste leverancier van de prefab constructie. Ondanks de onzekere toekomst van de bouwer verwacht de Efteling dat het hotel met 143 kamers alsnog kan worden afgebouwd en in 2024 wordt opgeleverd.

Het attractiepark is niet de enige locatie waar Byldis op dit moment actief is. Het bedrijf is actief in markt met prefabelementen voor hoogbouw. In Eindhoven bouwt het in opdracht van corporatie het Woonbedrijf twee torens om 735 studenten te kunnen huisvesten. In Amsterdam bouwt het mee aan de Dreeftoren tegenover de ArenA/ Met 130 meter - en 312 woningen- moet dit de hoogste toren van Amsterdam worden. De oplevering van deze toren is eind 2025 voorzien.


Wat een faillissement van één van de bouwers met de projecten in Eindhoven en Amsterdam doet, is nog niet bekend. Byldis, goed voor ongeveer 500 man personeel, verkeert al langere tijd in financiële problemen en was op zoek naar een overnamekandidaat. Naar verluidt gaan gesprekken hierover deze week alsnog door.