Bouw 735 studentenwoningen in Eindhoven goedgekeurd

Het nieuwbouwplan van Woonbedrijf om op de campus van de TU/e 735 studentenwoningen te realiseren is in een volgende fase.

Met het toekennen van de omgevingsvergunning kan de volgende stap gezet worden: de start van de bouwwerkzaamheden in november 2022. De bouw duurt naar verwachting 1,5 jaar. Dat betekent dat de 735 studentenwoningen in de zomer van 2024 opgeleverd kunnen worden.

Het plan (ontworpen door VenhoevenCS) bestaat uit twee woontorens en een studentendorp. In de toren aan de westkant komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren bestaat uit 371 studentenwoningen. Beide torens zijn ongeveer 50 meter hoog (16 woonlagen). Tussen de twee torens komt het ‘studentendorp’ met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen, vooral voor groepswonen. De begane grond van de torens, de koppen van het studentendorp, een boulevard aan het water (blauwe loper) en het recreatieve groen vormen straks het sociale hart van de community. Hier komt onder andere een ‘Makerspace’, ontmoetingsruimten, voorzieningen en andere ruimtes/locaties die Woonbedrijf samen met de studenten gaat invullen. Op de etages komen ook ontmoetingsruimten waar studenten elkaar kunnen ontmoeten.

De woningen worden gebouwd door Heijmans en komen op de plek waar eerst ‘het Paviljoen’ stond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. Het Paviljoen is circulair gesloopt, wat betekent dat bij de bouw sommige onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Opdrachtgever Woonbedrijf is de eigenaar van de nieuwbouw, en zal de woningen verhuren via Vestide, de studentenhuisvester van Woonbedrijf.