Provast en First Sponsor ontwikkelen 3 woontorens in Amsterdam Zuidoost

Provast en First Sponsor Group uit Singapore ontwikkelen in Amsterdam Zuidoost, pal tegenover de Amsterdam ArenA, drie woontorens met voorzieningen.

First Sponsor heeft de kantoorgebouwen de Dreeftoren en De Oliphant eind vorig jaar verworven en is tevens eigenaar van de nabijgelegen hotels in de Arena Towers. First Sponsor en Provast ontwikkelen op deze naast elkaar gelegen locaties een drietal woontorens van in totaal circa 600 woningen en 2000 m² voorzieningen. ZZDP Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.
Daarnaast worden de Dreeftoren en De Oliphant volledig gerenoveerd door First Sponsor in samenwerking met CBRE Development Services. Op dit moment zijn de gesprekken met de gemeente gaande om de ontwikkelingen verder vorm te geven.

Zuidoost ontwikkelt zich in hoog tempo. Naast kantoren, winkels en voorzieningen zal er in de komende jaren een groot aantal woningen worden gerealiseerd. Dit past in de groei van de stad en zal Zuidoost een impuls geven en transformeren naar een volwaardig woon- en werkgebied.

In Rotterdam transformeren Provast en First Sponsor kantoorgebouw Boompjes aan de Maas tot 344 woningen met een commerciële plint met retail en horeca. Dit pand werd uit de Delta Lloyd portefeuille verworven. The Terraced Tower is inmiddels verkocht aan CBRE Global Investors, die het woongebouw na oplevering zal onderbrengen in zijn woningfonds.

De locatie in Amsterdam ligt op steenworp afstand van station Bijlmer ArenA en de ArenA Boulevard, met grote retailers als MediaMarkt, Decathlon en Villa ArenA. Uitgebreid winkelen kan ook in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Veel oudere gebouwen zijn inmiddels vervangen door laagbouw en middelhoge appartementengebouwen. Door de combinatie met kantoren, waaronder het toekomstige hoofdkantoor van ING, en faciliteiten is het gebied zich aan het ontwikkelen tot een zeer interessant deel van Amsterdam.

Met de auto zijn er goede aansluitingen vanuit het centrum via de Gooiseweg. De A1, A2, A9 en A10 ligt op enkele autominuten afstand. Ook met het openbaar vervoer is Zuidoost uitstekend bereikbaar. De binnenstad van Amsterdam is binnen 15 minuten bereikbaar met de metro. Er zijn meerdere treinstations met directe verbindingen naar Schiphol en Utrecht.