Bouwbedrijf Mathieu Gijbels lanceert nieuwe dienst

Bouwonderneming Mathieu Gijbels breidt dienstverlening uit met Projectontwikkelingsbegeleiding (POB).

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen lanceert een volledig nieuwe dient: Projectontwikkelingsbegeleiding, kortweg POB. Ondernemers die gronden of gebouwen willen ontwikkelen of herontwikkelen, lopen vaak aan tegen de complexiteit van een projectontwikkeling en tegen de investering in tijd om tot een succesvol project te komen. Die groep van ondernemers (of families) kan vanaf vandaag terecht bij een aparte afdeling met een gespecialiseerd en ervaren POB-team.

‘POB is ontstaan door de vraag uit de markt’ zegt Griet Keersmaerkers. ‘Klanten die verschillende keren met Mathieu Gijbels gebouwd hebben, zochten geregeld naar een optimalisering van het gebruik van hun gronden of gebouwen. Als we vervolgens uitlegden welke stappen er nodig zijn om een project te doorlopen voordat het gerealiseerd kan worden én rendabel is, zakte bij de meesten de moed in de schoenen. Dat is jammer want zo bleef het ontwikkelpotentieel van gronden en gebouwen vaak onderbenut. Op die vragen hebben we nu een volledig uitgewerkt antwoord.’

POB
De afdeling POB focust op duurzaam ruimtegebruik en gaat op zoek naar de return on investment. Samen met de klant, een architect en/of vastgoedmakelaar wordt er op een professionele manier gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden. Het team geeft niet alleen advies op bouwkundig en ruimtelijk gebied, maar onderzoekt ook de haalbaarheid van het project, adviseert op juridisch en fiscaal vlak en begeleidt de realisatie.

Om deze dienst aan te kunnen bieden is er veel kennis en ervaring nodig. Tot het POB-team treden daarom Griet Keersmaerkers en Christophe Van Hoof toe. Keersmaekers is Development Manager Industrieel Vastgoed, initieert en begeleidt industriële vastgoedprojecten van A tot Z. Met twintig jaar ervaring in industrieel vastgoed is zij een vertrouwd gezicht in de vastgoedwereld. Zij begeleidt ondernemers bij het succesvol voorbereiden van hun project, helpt de bouwwerken op te volgen en indien gewenst te commercialiseren.

Christophe Van Hoof, Financieel Expert Industrieel Vastgoed, is raadgever in het financiële en fiscale maatwerk van een vastgoedproject. Dankzij zijn jarenlange toegepaste ervaring binnen de vastgoedactiviteiten van de Gijbels Group en met zijn kennis over vennootschapsstructuren, fiscaliteit en vastgoedfinanciering ontfermt hij zich over de financieel-juridische kant van de projecten.