Bouw Tower Ten WTC Amsterdam van start

Op maandag 19 november is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van Tower Ten en de revitalisatie van een van de bestaande gebouwen van het WTC Amsterdam.

Sandra Thesing, adjunct directeur Amsterdam Zuidas, en Ronald van der Waals, fondsmanager van het CBRE Dutch Office Fund, gaven gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw

Tower Ten is onderdeel van WTC Amsterdam op de Amsterdamse Zuidas. De nieuwbouw omvat 32.000 m² kantoorruimte, verdeeld over 22 verdiepingen. Tevens wordt de bestaande toren van 17.000 m² op de hoek Strawinskylaan/Beethovenlaan volledig gerenoveerd. Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC-concept. Hierbij worden hoogwaardige voorzieningen gecombineerd met de keuze tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken.

Tower Ten wordt naar verwachting medio 2021 opgeleverd en zal beschikken over een Breaam-NL Excellent ontwerpcertificaat. Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties. ABC Nova Real Estate Project Managers is verantwoordelijk voor het project management. Tower Ten is een ontwerp van PLP Architecture en OZ Architects. De verhuur is in handen van CBRE en Van Gool Elburg.