Bouw Octagon in Leiden van start

Synchroon en J.P. van Eesteren, beiden een dochteronderneming van TBI Holdings, zijn gestart met de bouw van complex Octagon in de binnenstad van Leiden.

Octagon bestaat uit een tweetal woontorens met 79 appartementen, een IntercityHotel met 115 kamers, parkeergarage en een commerciële plint. Het complex wordt gerealiseerd aan de Stationsweg, pal tegenover het Centraal Station van Leiden. Octagon  maakt daarmee onderdeel uit van de metamorfose van het stationsgebied. Dat word getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven, samenkomen.

Het project is ontworpen door NL Architects. J.P. van Eesteren is verantwoordelijk voor de realisatie van het gebouw. Naar verwachting wordt Octagon eind 2023 opgeleverd.

Synchroon ontwikkelt naast Octagon, meerdere stationsgebieden zoals 5Tracks Breda (in samenwerking met J.P. van Eesteren) waar IntercityHotel eveneens een hotel opent, Amsterdam Sloterdijk, Rotterdam Pompenburg, KJ Plein in Den Haag en Schieveste in Schiedam.

Laatste nieuws

Evenementen