Bouw Havenkade in Nijmegen van start

Bouwcombinatie KlokGroep/Trebbe is begonnen met de bouw van wooncomplex Havenkade met 324 appartementen in Nijmegen.

De bouwcombinatie realiseert dit gevarieerde woongebied, met onder andere een markante woontoren van 70 meter, in opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en woningcorporaties Portaal en Talis. Met Havenkade wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar goede, duurzame appartementen bestemd voor sociale huur, middenhuur, sociale koop en vrije sector koop.

Havenkade verrijst in Waalfront, aan de Nijmeegse binnenstad en Waalhaven. Er komt een gevarieerd aanbod in woonruimte met 87 sociale huurappartementen van Portaal, 77 sociale huurappartementen van Talis en 38 middeldure huurappartementen.

De appartementen beschikken allemaal over energielabel A. Bewoners en omwonenden kunnen gebruikmaken van elektrische deelauto’s.

De 324 appartementen zijn verdeeld over 8 bouwblokken. Zes blokken zijn 5–7 bouwlagen hoog, één blok telt 13 bouwlagen en het hoogste gebouw is een woontoren van 70 meter hoog met 23 bouwlagen. De huur- en koopappartementen variëren in vloeroppervlak van 50 tot 124 m², met penthouses van 174 en 260 m².

De koopappartementen worden gefaseerd verkocht. De eerste fase omvat 59 appartementen en de verkoop hiervan is gestart in november 2020. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. De tweede fase bestaat onder andere uit de verkoop van betaalbare appartementen en start in januari. De verhuur van de middeldure huurappartementen start zodra deze woningen gerealiseerd zijn.

Naar verwachting wordt het eerste appartement in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Havenkade is een ontwerp van Jury! Architecture, Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en VanOmmeren-Architecten. Het landschapsontwerp is van Felixx Landscape Architects and Planners.