Bouw 487 huurappartementen in Utrecht van start

De bouw van 487 huurappartementen op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht is officieel van start gegaan.

De sloop en realisatie van de nieuwbouw wordt uitgevoerd door Gerbrandystraat 20 bv. Dit is een samenwerking tussen TBI-onderneming Koopmans Bouw en Wessels Rijssen Opdrachtgever is Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds.

Het voortraject heeft enkele jaren geduurd, mede vanwege een aanpassing van het bestemmingsplan. Bij het project wordt kritisch gekeken naar duurzaamheid en circulariteit. De bestaande kelder waar de nieuwe bebouwing deels op wordt gefundeerd, blijft gehandhaafd en hierin komen de bergingen van de woningen. De bewoners kunnen gebruikmaken van elektrische deelauto’s die worden opgeladen met zonnepanelen op het dak van het complex.

De 487 appartementen voor starters en studenten voorzien in een grote vraag naar betaalbare huisvesting in Utrecht en worden verspreid over drie gebouwen. Een daarvan is een woontoren met 19 verdiepingen, waarin 205 woningen komen. De andere twee gebouwen zijn lager, met vijf en zeven verdiepingen, waarin respectievelijk 82 appartementen en 200 studentenstudio’s komen. De woningen zijn 50–70 m² groot. De studentenstudio’s hebben een oppervlakte van 21 m². Het ontwerp is van Van der Linde Architecten uit Deventer. Tussen de gebouwen komt een verhoogd leefdek, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daaronder komen de parkeervoorzieningen.