Boelens de Gruyter koopt twee kantoorgebouwen in Schiedam

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft twee kantoorgebouwen gekocht in het gebied Schieveste in Schiedam.

De totale vloeroppervlakte is ruim 10.000 m², beide gebouwen zijn vrijwel geheel verhuurd. De plek waar de gebouwen staan is volop in ontwikkeling en moet uitgroeien tot een gemengd woon-werkgebied. De komende jaren zullen er 3000 woningen worden gerealiseerd. Daarnaast  komen er ook voorzieningen als horeca, winkels en fitness. In 2017 kreeg het gebied een nieuwe impuls met de realisatie van de Pathé Euroscoop. Op de planning staat ook de bouw van een viersterrenhotel met skybar. 

“Schieveste is een wijk in opkomst”, aldus Maarten de Gruyter van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. “Door de goede bereikbaarheid is dit gebied populair onder kantoorgebruikers, waardoor er nauwelijks leegstand is. Een goede belegging voor de langere termijn dus.”

De gebouwen Schieburg en Schiehove liggen aan de Overschieseweg 200 en 300, recht tegenover NS-station Schiedam Centrum en langs de A20. De locatie beschikt over 245 parkeerplaatsen, deels half verdiept in de parkeergarage en deels op maaiveldniveau.

Boelens de Gruyter koopt de kantoorgebouwen van M7 Real Estate. Boelens de Gruyter werd bijgestaan door Lexence en HMK Notarissen, M7 Real Estate door Loyens & Loeff.