Blauwhoed en AM ontwikkelen 401 appartementen in Amsterdam-Noord

CZAN (een ontwikkelcombinatie van projectontwikkelaar Blauwhoed en gebiedsontwikkelaar AM) ondertekent vandaag een overeenkomst met de gemeente Amsterdam, Eigen Haard en Vesteda voor project Singelblok.

Aan de Singelstrook in Elsenhagen Zuid verrijst straks een groot appartementencomplex met twee hoge torens. In het Singelblok worden 401 huurwoningen voor Eigen Haard en Vesteda gerealiseerd.

Het Singelblok is onderdeel van de nieuwe stedelijke woonbuurt Elzenhagen Zuid, een vervolg op het door CZAN reeds gerealiseerde Elzenhagen Noord. Beide buurten vormen samen de wijk Elzenhagen, onderdeel van gebiedsontwikkeling Centrumgebied Amsterdam-Noord. Met een mix aan appartementen en grondgebonden woningen, in sociale huur, vrije sector huur en koop, wordt in Elzenhagen Zuid de komende jaren invulling gegeven aan een gemengde en inclusieve stad.

Van de 401 huurwoningen verhuurt woningbelegger Vesteda 171 vrije sector- en 14 middenhuurwoningen met 84 parkeerplaatsen. Woningstichting Eigen Haard neemt 75 sociale huur- en 75 midden huurwoningen, 66 zorgwoningen, 3 bedrijfsruimtes en 17 parkeerplaatsen op in hun woningportefeuille.

Op de begane grond van het Singelblok is ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen: er komt een buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten. Ook worden er 66 zorgwoningen gerealiseerd voor PerMens, een organisatie die werkt voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. De parkeerplaatsen liggen verscholen tegen de helling van de Nieuwe Leeuwarderweg. Op het dak van de parkeergarage komt een binnentuin voor de bewoners van het Singelblok. De bewoners van PerMens krijgen toegang tot een eigen tuin.

Het Singelblok is door CZAN Blauw CV ontwikkeld, samen met adviseurs INBO Architecten, BureauVanEig, Pieters Bouwtechniek, IBL en Buro Bouwfysica. Het wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Capital Value begeleidde CZAN Blauw CV bij de verkoop van de 185 appartementen aan Vesteda.

Kavel Z1 is onderdeel van het Stationsgebied Amsterdam-Noord, het gebied rond het OV knooppunt station Noord, begin van de Noord/Zuidlijn. AM en Blauwhoed ontwikkelen in dit gebied op twee kavels, 1N2 en Z1, circa 650 appartementen, 465 m² commerciële ruimte en twee hotels. Eerder realiseerden AM en Blauwhoed in het CAN-gebied al de woonwijk Elzenhagen Noord bestaande uit circa 600 woningen en appartementen en momenteel worden de laatste woningen gebouwd in de woonwijk Noorderkwartier met 120 ruime gezinswoningen in de koop en 388 zelfstandige studentenwoningen in de sociale huur.